Potatisrulle på mandelpotatis

Du behöver ca 600 g bakad mandelpotatis grovt salt 1 klyfta vitlök ca 8 råa mandelpotatisar, 10 cm långa 300 g smör 170 g äggula...


10 portioner

Du behöver

  • ca 600 g bakad mandelpotatis
  • grovt salt
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 8 råa mandelpotatisar,
  • 10 cm långa
  • 300 g smör
  • 170 g äggula
  • salt
  • flingsalt
  • tapioka eller arrowrotmjöl
  • havssalt
  • (druvkärne)olja

Gör så här

1
Lägg mandelpotatisen på en bädd av havssalt och baka i ugn i 125 grader tills de är mjuka, cirka 30 minuter.

2
Skiva vitlöken och stek den gyllenbrun i lite olja.

3
Skala potatisarna och mixa dem med smör och äggula. Smaka av med den stekta vitlöken och salt. Passera krämen och kyl den.

4
Skala och skär raka kanter på de råa potatisarna, skiva dem tunt på längden på mandolin eller med osthyvel.

5
Lägg en rad potatisskivor, ca 8 cm lång, på plastfilm. Spritsa potatiskrämen i 1–2 cm bred sträng på raden. Rulla in i plastfilmen så skivorna kommer runt om krämen. Gör 10 rullar.

6
Tillaga i ugnen i 100 grader, använd varmluft, till 85 grader i innertemp.

7
Mixa eller mortla tapioca eller arrowrot med lite flingsalt till pulver, sikta genom sil. Rulla de bakade potatisrullarna i tapiocapulvret och stek snabbt runtom i olja till gyllene färg.


Kommentar:
Förenkla så här:
Gör potatiskrämen som ovan. Klä en ugnsfast form med raka kanter med dubbla lager plastfilm. Häll i krämen och stryk den slät. Baka hela formen
i ugnen i 100 grader till 85 graders temperatur i mitten. Kyl ner. Skär snygga bitar och värm sedan i ugnen i 100 grader när det är dags att äta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top