Fyllda chokladmaränger

Du behöver Maräng: 125 g sötmandel 2 dl florsocker (120) 3 msk kakao (20 g) äggvitor (110 g) 0.67 dl florsocker (40 g) Fyllning: 50...


20 portioner

Du behöver

Maräng:

125 g sötmandel
2 dl florsocker (120)
3 msk kakao (20 g)
äggvitor (110 g)
0.67 dl florsocker (40 g)

Fyllning:

50 g mörk choklad 70 %
0.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Skålla och skala mandlarna, gnugga dem torra i en handduk. Mixa dem till fint pulver. Sikta över 2 deciliter florsocker och kakaon, blanda väl i bunke.

2

3
Vispa äggvitorna till ett fast skum med fettfria redskap. Tillsätt 2/3 deciliter florsocker lite i sänder. Fortsätt vispa tills bunken kan stjälpas utan att skummet faller ur. Vänd ihop mandelmix och äggviteskum.

4

5
Pappra två ugnsplåtar. Klicka eller slätspritsa 20 lika rundlar, cirka 4 centimeter i diameter, på varje plåtpapper.

6
Torka marängerna 2 timmar i 40-gradig ugn, båda plåtarna på en gång. Ta ut.

7

8
Värm ugnen till 175 grader och grädda en plåt i taget 4-5 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

9
Förbered eventuellt hit dagen innan.

10

11
Fyllning:

12
Dela chokladen i bitar i mikrotålig bunke. Smält på full effekt 30 + 15 + eventuellt 15 sekunder. Koka upp grädden i kastrull under passning, och rör ner i smält choklad, rör blandningen jämn. Låt svalna och tjockna lite. Lägg samman marängerna med en halv tesked chokladkräm emellan — helst innan förrätten serveras.


Kommentar:
På franska heter kakorna Macarons au chocolat.
Obs! Det ska vara 40 grader och två timmar före den varmare gräddningen!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top