Du behöver
- souvasskav (souvas är kallrökt renkött)
- 2 msk smör eller margarin
- salt och svartpeppar
- 1 st finbladig salladsmix
- 4 st tomater i tunna skivor
- 4 st pitabröd ljumma
- 4 msk lingonsylt
Hjortronfraiche:
4 msk hjortronssylt
1 st crème fraîche (2 dl)
flingsalt och vitpeppar
Gör så här
1
Gör hjortronfraichen först: blanda ner sylt i creme fraichen och smaka av med salt och peppar.
2
Tvärbryn skavet i het stekpanna med lite matfett. Strö på salt och peppar.
3
Skölj salladsmixen och skaka bladen torra i en kökshandduk. Stoppa in sallad, kött och tomatskivor i pitabröden tillsammans med lingonsylt (eller lingon) och sätt fram hjortronfraichen att klicka på som sås.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows