Du behöver
- cirka 75 g babyspenat
- 1–2 tsk tryffelolja
- gourmetsalt, svartpeppar
- 1/4 dl halverade hasselnötter
- 4 små till medelstora ägg
- vatten
- 1 msk finskuren gräslök
Gör så här
1
Skölj spenatbladen och klappa dem torra med handduk. Fördela på assietter. Droppa på olja, vänd om, strö på salt och peppra.
2
Rosta nötterna i het, torr stekpanna ett par minuter, passa noga (kan förberedas). Fördela på salladen.
3
Häll 3–4 centimeter vatten i stekpannan och sjud upp. Knäck äggen i var sin liten pyts. Låt varje ägg försiktigt glida ner för sig i småbubblande vatten. Låt dem sjuda utan lock tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev och lägg ett ägg på varje portion. Strö på gräslök, svartpeppra lite på ägget. Servera genast.
På franska heter förrätten: Salade des épinards aux œufs pochés.