Spenatsallad med förlorade ägg

Du behöver cirka 75 g babyspenat 1–2 tsk tryffelolja gourmetsalt, svartpeppar 1/4 dl halverade hasselnötter 4 små till medelstora ägg vatten 1 msk finskuren gräslök...


4 portioner

Du behöver

  • cirka 75 g babyspenat
  • 1–2 tsk tryffelolja
  • gourmetsalt, svartpeppar
  • 1/4 dl halverade hasselnötter
  • 4 små till medelstora ägg
  • vatten
  • 1 msk finskuren gräslök

Gör så här

1
Skölj spenatbladen och klappa dem torra med handduk. Fördela på assietter. Droppa på olja, vänd om, strö på salt och peppra.

2
Rosta nötterna i het, torr stekpanna ett par minuter, passa noga (kan förberedas). Fördela på salladen.

3
Häll 3–4 centimeter vatten i stekpannan och sjud upp. Knäck äggen i var sin liten pyts. Låt varje ägg försiktigt glida ner för sig i småbubblande vatten. Låt dem sjuda utan lock tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev och lägg ett ägg på varje portion. Strö på gräslök, svartpeppra lite på ägget. Servera genast.


Kommentar:
På franska heter förrätten: Salade des épinards aux œufs pochés.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top