Du behöver
- 30 g jäst
- 2 1/2 dl kall mjölk
- 100 g smör, smält
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk stött kardemumma
- ca 8 dl vetemjöl
- Muscovado- och valnötsfyllning
- 100 g smör
- 50 g muscovadosocker
- 25-50 g grovt hackade valnötter
- Till garnering om du så önskar
- 1 ägg, vispat
- muscovadosocker
- ca 25 hela valnötter
- Tillbehör:
- ca 25 stabila bakformar
Gör så här
Vispa ut jästen i mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och kardemumma. Arbeta ner så mycket mjöl att du får en smidig men inte kompakt deg. Låt jäsa 30–60 minuter. Kavla ut degen till en platta (25 x 45 centimeter). Bred på den ihopblandade fyllningen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i bitar som placeras i formarna. Låt jäsa cirka 1 timme. Pensla med ägg och om du så önskar dekorera med muscovadosocker och valnötter. Grädda bullarna i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter