Ris med örter – Sabzi polo

Du behöver 1.5 l vatten 4 dl basmatiris 1.5 dl örter dill, persilja och koriander 1 tsk curry 1 tsk salt 3 msk olja 3...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 l vatten
  • 4 dl basmatiris
  • 1.5 dl örter dill, persilja och koriander
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 3 msk vatten
  • 2 dl cornflakes

Gör så här

1
Koka upp vattnet. Laga aldrig ris i för liten kastrull, den måste rymma minst 2 liter. Lägg riset i det kokande vattnet tillsammans med kryddor och salt.

2
Låt koka i 5-8 minuter och häll sedan bort vattnet genom ett durkslag.

3
Häll i olja och vatten i botten av en teflonkastrull. Lägg i cornflakes så att det täcker botten. Häll det avrunna riset i kastrullen och låt ångkoka på mycket svag värme i cirka 25 minuter. Vänd sedan upp riset på ett stort fat. Cornflakesen blir till en gyllengul skorpa ovanpå riset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top