Ris med saffran, berberis och nötter

Du behöver 4 dl basmatiris 1 l vatten 1 tsk salt 0.5 st saffran påse 1 dl vatten varmt 1 dl tranbär eller berberisbär, torkade...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl basmatiris
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st saffran påse
  • 1 dl vatten varmt
  • 1 dl tranbär eller berberisbär, torkade
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 dl pistaschnötter hackade

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Blanda ut saffran i varmt vatten. Ta några deciliter av riset och blanda med saffransvatten. Bryn berberisbären i smör i en minut så att de blir glansiga. Lägg upp riset på ett fat och garnera med saffransris, berberis och hackade pistaschnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top