Saffransglass med rosenvatten – Bastani saffarani

Du behöver 1 st saffran påse 0.5 dl hett vatten 1.5 l vaniljglass 1 msk rosenvatten rån pistaschnötter Gör så här 1 Lös saffran i...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st saffran påse
  • 0.5 dl hett vatten
  • 1.5 l vaniljglass
  • 1 msk rosenvatten
  • rån
  • pistaschnötter

Gör så här

1
Lös saffran i hett vatten, tillsätt rosenvatten och låt svalna. Blanda glassen med saffransvattnet och ställ den i frysen igen i minst 1 timme.

2
Klicka ut glassen på rån, lägg ett rån ovanpå och tryck ihop försiktigt. Strö pistaschnötter på och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top