Du behöver
- 1 burk (ca 80 g) sardeller
- 2–3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 förpackning (500 g) krossade tomater
- 1–2 krm pepparmix
- ca 1/2 kruka färsk basilika
- 2 msk kapris
- 10–15 svarta oliver
- ca 100 g smulad mager fetaost
- Att servera till:
- råkostsallad
Gör så här
1
Låt sardellerna rinna av väl och hacka dem. Skala och finhacka vitlöken. Fräs alltsammans i olivolja på svag värme tills sardellerna liksom smält lite.
2
Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop ordentligt, cirka 15 minuter.
3
Smaksätt med pepparmix, salt behövs inte eftersom sardellerna ger tillräcklig sälta.
4
Grovhacka basilikan och blanda ner den tillsammans med kapris och svarta oliver.
5
Bjud pastasåsen med nykokt fiberpasta och strö över smulad fetaost. En rejäl råkostsallad med till exempel vitkål och morot är gott till.
Supersnabbt!