Röd pastasås med sardell och basilika

Du behöver 1 burk (ca 80 g) sardeller 2–3 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 1 förpackning (500 g) krossade tomater 1–2 krm pepparmix ca 1/2 kruka...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (ca 80 g) sardeller
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater
  • 1–2 krm pepparmix
  • ca 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 msk kapris
  • 10–15 svarta oliver
  • ca 100 g smulad mager fetaost
  • Att servera till:
  • råkostsallad

Gör så här

1
Låt sardellerna rinna av väl och hacka dem. Skala och finhacka vitlöken. Fräs alltsammans i olivolja på svag värme tills sardellerna liksom smält lite.

2
Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop ordentligt, cirka 15 minuter.

3
Smaksätt med pepparmix, salt behövs inte eftersom sardellerna ger tillräcklig sälta.

4
Grovhacka basilikan och blanda ner den tillsammans med kapris och svarta oliver.

5
Bjud pastasåsen med nykokt fiberpasta och strö över smulad fetaost. En rejäl råkostsallad med till exempel vitkål och morot är gott till.


Kommentar:
Supersnabbt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top