Du behöver

  • 10 st champinjoner färska

Fyllning:

0.5 st gul lök
1.5 st vitlöksklyftor
0.5 skiva vitt bröd
2 msk riven ost
persilja några kvistar
50 g smör
salt
pepparmix

Garnering:

rucolasallad

Gör så här

1
Ansa champinjonerna. Ta bort svampfötterna och lägg dem i en mixer. Placera hattarna i en lätt oljad ugnssäker form.

2
Skala lök och vitlök. Lägg lök, smulat bröd, ost, persilja och smör i mixern tillsammans med svampfötterna. Kör till en smulig massa. Smaksätt med salt och pepparmix. Använd glutenfritt bröd vid celiaki.

3
Fördela fyllningen i champinjonhattarna. Strö på lite riven ost. Gratinera högt upp i ugnen, 250 grader 8-10 minuter.

4
Servera champinjonhattarna på crostinibröd, bredda med creme fraiche och garnera med rucolasallad.