Fruktplatå med marmorerad choklad

Du behöver 200 g mörk choklad 200 g vit choklad valfri frukt och/eller bär Gör så här 1 Smält de båda chokladsorterna var för sig...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g vit choklad
  • valfri frukt och/eller bär

Gör så här

1
Smält de båda chokladsorterna var för sig i mikron på 600 watt eller i ett vattenbad.

2
Placera ett bakplåtspapper på jämn yta. Häll först ut den mörka chokladen och droppa sedan den vita chokladen över den mörka varianten. Placera ett nytt bakplåtspapper ovanpå chokladen. Tryck ut chokladen så att den blir tunn och platt. Använd gärna kavel men kavla mycket lätt över chokladen. Ställ in i kylen cirka 30 minuter eller i frysen i 15 minuter.

3
Bryt chokladen i rektanglar, fyrkanter eller som du själv vill. Varva chokladplattor med i mindre bitar skuren frukt och/eller bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top