Du behöver
- 240 g nötfärs
- 1 msk schalottenlök finhackad
- 1 msk färsk timjan finhackad
- 1 tsk dijonsenap
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- 1 tsk salt
- vatten ca 1 msk
- 0.5 msk olivolja till stekning
- 2 st hamburgerbröd
- 2 skiva lufttorkad skinka
- 2 st getost centimetertjocka skivor
- rosésallad några blad
Tillbehör:
potatis eller potatis på valfritt sätt
Gör så här
1
Blanda nötfärsen med lök, timjan, senap, svartpeppar, salt och vatten i en rymlig bunke. Forma två hamburgare på en vattensköljd skärbräda.
2
Stek hamburgarna, cirka 3 minuter på varje sida, i olivolja på medelhög värme i en stekpanna tills de är genomstekta.
3
Placera hamburgarna på bottenbrödet. Lägg på en skiva lufttorkad skinka och getost. Toppa med rosésallad och lägg på brödlocket. Servera med stekpotatis.