Lyxburgare à la Cannes

Du behöver 240 g nötfärs 1 msk schalottenlök finhackad 1 msk färsk timjan finhackad 1 tsk dijonsenap 1 krm svartpeppar grovmalen 1 tsk salt vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 240 g nötfärs
  • 1 msk schalottenlök finhackad
  • 1 msk färsk timjan finhackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk salt
  • vatten ca 1 msk
  • 0.5 msk olivolja till stekning
  • 2 st hamburgerbröd
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 2 st getost centimetertjocka skivor
  • rosésallad några blad

Tillbehör:

potatis eller potatis på valfritt sätt

Gör så här

1
Blanda nötfärsen med lök, timjan, senap, svartpeppar, salt och vatten i en rymlig bunke. Forma två hamburgare på en vattensköljd skärbräda.

2
Stek hamburgarna, cirka 3 minuter på varje sida, i olivolja på medelhög värme i en stekpanna tills de är genomstekta.

3
Placera hamburgarna på bottenbrödet. Lägg på en skiva lufttorkad skinka och getost. Toppa med rosésallad och lägg på brödlocket. Servera med stekpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top