Provensalsk kycklingbaguette med olivaioli

Du behöver 2 st baguetter medelstora, skurna längs med 3 msk aioli färdig, från burk 0.5 dl svarta oliver urkärnade och grovt hackade 40 g...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st baguetter medelstora, skurna längs med
  • 3 msk aioli färdig, från burk
  • 0.5 dl svarta oliver urkärnade och grovt hackade
  • 40 g salladsblandning provensalsk, eller isbergssallad
  • 200 g kyckling eller kalkon, i tunna skivor
  • 1 st rödlök strimlad
  • 1 st tomat skivad

Garnityr:

färsk basilika
svarta oliver

Tillbehör:

frukt färsk, av valfri sort

Gör så här

1
Lägg baguetterna på var sin serveringstallrik. Blanda aioli med hackade oliver i en liten skål. Bred ett lager olivaioli på bottenbröden och placera salladen ovanpå.

2
Lägg på kycklingskivorna, rödlök och tomat. Toppa med några basilikablad.

3
Servera och bjud på valfri frukt som efterrätt.


Kommentar:
Middagsmackan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top