Marinerad fläskfilé

Du behöver 1.5 kg fläskfilé 2 msk smör eller margarin salt svartpeppar dressing: 0.5 dl balsamvinäger 1 dl olja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar...


10 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar

dressing:

0.5 dl balsamvinäger
1 dl olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
87.5 g soltorkade tomater
1 kruka basilika

Serveras till:

kokt potatis
grönsallad

Gör så här

1
Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

2
Lägg filéerna i en långpanna. Stick in enköttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225°C, tills termometern visar 70°C. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.

3
Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor.

4
Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Färgstarkt och gott” som ingår i temafesten “Festen som inte fick plats hemma”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top