Marinerade oliver

Du behöver 2 dl kalamataoliver med kärnor 1 apelsin 3- 4 vitlöksklyftor några kvistar färsk rosmarin 3 msk olivolja Gör så här 1 Häll av...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl kalamataoliver med kärnor
  • 1 apelsin
  • 3- 4 vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1
Häll av spadet från oliverna och lägg upp dem i en skål.

2
Skär skalet från apelsinen i tunna strimlor med en kniv eller ett zestjärn, eller riv på ett rivjärn. Lägg apelsinskalet, skalade vitlöksklyftor och rosmarin med oliverna och ringla över olivolja.

3
Låt gärna oliverna marineras ett par timmar innan de serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top