Grillad kotlett med provensalska grönsaker och nykokt potatis

Du behöver ca 100 g aubergin, tunt skivad ca 100 g zucchini, tunt skivad 1 tomat, tunt skivad olivolja 1 (ca 100 g) kotlett av...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • ca 100 g aubergin, tunt skivad
  • ca 100 g zucchini, tunt skivad
  • 1 tomat, tunt skivad
  • olivolja
  • 1 (ca 100 g) kotlett av gris
  • salt
  • svartpeppar
  • Sky:
  • 1/2 msk flytande matfett (gärna raps- och smörblandningen)
  • 1 dl god buljong
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • bladpersilja
  • Tillbehör:
  • rosmarin
  • nykokt potatis

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda aubergin, zucchini och tomat penslade med olja i 5 minuter.

2
Pensla kotletten med en aning olja och grilla den på båda sidor. Salta och peppra.

3
Mixa matfettet med het buljong, vitlök och bladpersilja. Smaka av.

4
Lägg upp kotlett och grönsaker. Ringla skyn över rätten och garnera med rosmarin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top