Du behöver
- ca 100 g aubergin, tunt skivad
- ca 100 g zucchini, tunt skivad
- 1 tomat, tunt skivad
- olivolja
- 1 (ca 100 g) kotlett av gris
- salt
- svartpeppar
- Sky:
- 1/2 msk flytande matfett (gärna raps- och smörblandningen)
- 1 dl god buljong
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- bladpersilja
- Tillbehör:
- rosmarin
- nykokt potatis
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda aubergin, zucchini och tomat penslade med olja i 5 minuter.
2
Pensla kotletten med en aning olja och grilla den på båda sidor. Salta och peppra.
3
Mixa matfettet med het buljong, vitlök och bladpersilja. Smaka av.
4
Lägg upp kotlett och grönsaker. Ringla skyn över rätten och garnera med rosmarin.