Hummersallad med dragondressing

Du behöver 2 humrar Dressing: smöret från humrarna 1 äggula 1 msk koncentrerad hummerfond 2 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 1 1/2 dl rapsolja 2...


4 portioner

Du behöver

  • 2 humrar
  • Dressing:
  • smöret från humrarna
  • 1 äggula
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk hackad dragon
  • 1 msk konjak
  • salt och svartpeppar
  • Sallad
  • 1 påse blandad sallad (150 g)
  • 10–12 småtomater,
  • delade
  • 20 g rostade pinjenötter

Gör så här

1
Plocka ur humrarna.

2
Dressing: Pilla ut hummersmöret och lägg i en mixer tillsammans med äggula, hummerfond, vinäger och vatten. Kör mixern och tillsätt oljan lite i taget. Smaka av dressingen med dragon, konjak, salt och peppar.

3
Sallad: Lägg salladen, tomaterna och småbitar av hummern i en bunke, vänd ihop med 1 matsked av dressingen, lägg upp på tallrikar. Skiva upp stjärtarna och lägg upp med klorna, strö över pinjenötter. Servera resten av dressingen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top