Du behöver
- 2 humrar
- Dressing:
- smöret från humrarna
- 1 äggula
- 1 msk koncentrerad hummerfond
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk vatten
- 1 1/2 dl rapsolja
- 2 msk hackad dragon
- 1 msk konjak
- salt och svartpeppar
- Sallad
- 1 påse blandad sallad (150 g)
- 10–12 småtomater,
- delade
- 20 g rostade pinjenötter
Gör så här
1
Plocka ur humrarna.
2
Dressing: Pilla ut hummersmöret och lägg i en mixer tillsammans med äggula, hummerfond, vinäger och vatten. Kör mixern och tillsätt oljan lite i taget. Smaka av dressingen med dragon, konjak, salt och peppar.
3
Sallad: Lägg salladen, tomaterna och småbitar av hummern i en bunke, vänd ihop med 1 matsked av dressingen, lägg upp på tallrikar. Skiva upp stjärtarna och lägg upp med klorna, strö över pinjenötter. Servera resten av dressingen till.