Kormaspätta med minimorötter

Du behöver 1 burk (500 g) mild kormasås 2 1/2 dl vatten 300 g minimorötter salt, kajennpeppar 600 g tinad spättafilé 1/2 kruka färsk koriander...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (500 g) mild kormasås
  • 2 1/2 dl vatten
  • 300 g minimorötter
  • salt, kajennpeppar
  • 600 g tinad spättafilé
  • 1/2 kruka färsk koriander

Gör så här

1
1 Sjud upp kormasåsen med vattnet i en traktörpanna eller liknande. Halvera minimorötterna och låt dem koka med i cirka 5 minuter.

2
2 Salta och peppra fiskfiléerna. Finhacka koriandern och strö den på filéerna. Rulla ihop dem, fäst eventuellt med tandpetare. Lägg ruladerna med skarven ner i kormasåsen.

3
3 Lägg på lock, koka upp. Sänk till svag värme och låt fisken sjuda 5–8 minuter, tills fisken är genomkokt. Servera med basmatiris.


Kommentar:
Fettsnålt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top