Kyckling i grön ärtsås med tomat- och mandelsallad

Du behöver 4 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 2 hönsbuljongtärningar 600 g gröna ärter 600 g benfri kyckling, t ex lårfilé 4 skivade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 600 g gröna ärter
  • 600 g benfri kyckling, t ex lårfilé
  • 4 skivade plommontomater
  • 1–2 msk flagad mandel
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk vit vinäger
  • gourmetsalt, svartpeppar

Gör så här

1
1 Koka upp vatten och vin med smulad buljong, tillsätt ärterna och sjud upp igen. Stavmixa till puré.

2
2 Ansa köttet, dela till lagom munsbitar. Lägg i sjudande ärtsås och låt puttra under lock tills fågeln är genomkokt, cirka 10 minuter.

3
3 Varva tomat och mandel i portionsskålar. Droppa på olja och vinäger, strö på salt och vrid över peppar.

4
Servera med pressad kokt potatis.


Kommentar:
Fiberrikt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top