Du behöver
- 4 st äggulor
- 0.75 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl standardmjölk
- 1 st vaniljstång delad på mitten och fröna urskrapade
Garnityr:
strösocker
2 st passionsfrukt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna med hälften av sockret i några minuter. Ställ åt sidan i rumstemperatur. Koka upp grädde, mjölk och resten av strösockret tillsammans med vaniljstång och vaniljfrön. Ta från värme direkt när gräddsmeten kokat upp. Avlägsna vaniljstången. Blanda äggsmeten med vaniljgrädden och häll upp i ugnssäkra portionsformar.
2
Grädda i en djup långpanna med vatten upp till hälften av portionsformarna i cirka en och en halv timme tills äggsmeten stelnat. Börjar ytan på puddingarna se för bränd ut kan en bit aluminiumfolie läggas över. Ta ut och låt svalna. Strö lite socker över puddingarna och smält sockret med hjälp av en gasbrännare tills en knäckig yta bildas. Alternativt ställ puddingarna högt upp i ugnen tills samma effekt uppstår.
3
Dela två passionsfrukter och gröp ur fruktköttet och placera på vardera puddings knäckiga yta. Servera och njut.