Matjessill med vitlöksdoftande tomatsalsa

Du behöver 3 tomater 2 msk kapris 2 msk olivolja 1/2 vitlöksklyfta, riven eller pressad 1 msk hackad basilika salt och nymalen svartpeppar 2 burkar...


8 portioner

Du behöver

  • 3 tomater
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • 1 msk hackad basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 burkar matjessillfiléer, 250 g avrunnen vikt

Gör så här

1
Snitta skalet på tomaterna, doppa dem 20–25 sekunder i kokande vatten.

2
Spola dem kallt och dra av skalet.

3
Dela dem i fjärdedelar och gröp ur kärnorna. Tärna tomatköttet. Blanda det med kapris, olivolja, vitlök, basilika, salt och svartpeppar.

4
Skär upp sillfiléerna och lägg på ett fat, lägg tomatsalsan bredvid.

5
Toppa med ett par dillvippor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top