Öppen omelett med parmaskinka och zucchini

Du behöver 0.5 st zucchini 150-200 g 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta hackad 6 st ägg 1 dl matlagningsgrädde 0.5 tsk salt svartpeppar nymalen...


8 portioner

Du behöver

  • 0.5 st zucchini 150-200 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 6 st ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • smör till stekning
  • 80 g parmaskinka i tunna skivor
  • 1 bitar parmesanost
  • bladpersilja strimlad

Gör så här

1
Skiva zucchinin tunt med en mandolin eller en osthyvel. Fräs den i en stekpanna med olivoljan och vitlöken utan att den får färg i 3–4 minuter, salta och peppra.

2
Knäck äggen i en bunke. Vispa samman dem med grädden, salt och peppar med hjälp av en trägaffel.

3
Stek en krämig omelett i en teflonpanna. Lägg på parmaskinka, zucchini och hyvla över lite parmesan. Strö över bladpersilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top