Varmrökt sik med gulbetor och senapskräm

Du behöver 1 varmrökt sik (ca 700 g) Senapskräm: 3 dl lätt-creme fraiche 2 msk grovkornig dijonsenap (alt skånsk senap) salt och peppar Gulbetor: 4...


8 portioner

Du behöver

  • 1 varmrökt sik (ca 700 g)
  • Senapskräm:
  • 3 dl lätt-creme fraiche
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • (alt skånsk senap)
  • salt och peppar
  • Gulbetor:
  • 4 normalstora gulbetor (ca 450 g)
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk hackad gräslök
  • 4 strimlade vårlökar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Garnityr:
  • 1/2 dl rostade solrosfrön

Gör så här

1
Senapskräm:

2
Rör ihop lätt-creme fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.

3
Gulbetor:

4
Skala och skär gulbetorna i stavar. Koka dem mjuka i saltat vatten, det tar 7–8 minuter. Spola dem kallt.

5
Blanda gulbetsstavarna med vinäger, olivolja, lök, salt och svartpeppar.

6
Uppläggning:

7
Rensa siken från skinn och ben. Lägg upp på ett fat tillsammans med gulbetorna, strö solrosfrön över. Servera med senapskrämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top