Du behöver
- 1 varmrökt sik (ca 700 g)
- Senapskräm:
- 3 dl lätt-creme fraiche
- 2 msk grovkornig dijonsenap
- (alt skånsk senap)
- salt och peppar
- Gulbetor:
- 4 normalstora gulbetor (ca 450 g)
- 1 msk vit balsamvinäger
- 2 msk god olivolja
- 1 msk hackad gräslök
- 4 strimlade vårlökar
- salt och nymalen svartpeppar
- Garnityr:
- 1/2 dl rostade solrosfrön
Gör så här
1
Senapskräm:
2
Rör ihop lätt-creme fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.
3
Gulbetor:
4
Skala och skär gulbetorna i stavar. Koka dem mjuka i saltat vatten, det tar 7–8 minuter. Spola dem kallt.
5
Blanda gulbetsstavarna med vinäger, olivolja, lök, salt och svartpeppar.
6
Uppläggning:
7
Rensa siken från skinn och ben. Lägg upp på ett fat tillsammans med gulbetorna, strö solrosfrön över. Servera med senapskrämen.