Kronärtskockor med majonnäs

Du behöver 5 stora kronärtskockor 2 tsk salt/liter vatten Gör så här Bryt av skaften och klipp eventuellt bort de vassa piggarna på bladen. Lägg...


10 portioner

Du behöver

  • 5 stora kronärtskockor
  • 2 tsk salt/liter vatten

Gör så här

Bryt av skaften och klipp eventuellt bort de vassa piggarna på bladen. Lägg skockorna i kokande saltat vatten. Koka tills det går lätt att dra loss bladen, cirka 45 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av upp-och-ner på ett galler över diskhon. Servera dem kalla med en god, hemlagad majonnäs.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.
Det går även att mikra skockorna. Det tar bara 10-12 minuter för två på full effekt. Ställ dem med botten neråt i en form med 1/2 dl vatten. Täck med plastfilm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top