Du behöver
- 1/2 msk (raps)olja
- 1 stor gul lök i skivor
- ca 500 g stekfläsk i skivor
- 1 brk (400 g) kidneybönor i chilisås
- 1 brk eller pkt (380 g) blackeyebönor
- 1 brk (400 g) hela tomater
- ca 1/2 msk vinäger
- 1 tsk strösocker
- salt och svartpeppar
- chili och timjan till garnering
Gör så här
1
1 Hetta upp oljan i en panna. Fräs löken mjuk och blank.
2
2 Stek fläskskivorna på medelvärme tills de är väl stekta, men inte sprödstekta. Ta upp dem och håll dem varma.
3
3 Häll kidneybönorna över löken. Skölj blackeyebönorna i kallvatten i en sil och tillsätt dem. Värm upp. Tillsätt burktomaterna med sitt spad. Rör inte så mycket att tomaterna mosas totalt. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar.
4
4 Lägg fläsket på bönorna. Finhacka färsk chili och strö på om så önskas. Garnera med timjan.