Brokeback Mountain-bönor med tomater och stekfläsk

Du behöver 1/2 msk (raps)olja 1 stor gul lök i skivor ca 500 g stekfläsk i skivor 1 brk (400 g) kidneybönor i chilisås 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 msk (raps)olja
  • 1 stor gul lök i skivor
  • ca 500 g stekfläsk i skivor
  • 1 brk (400 g) kidneybönor i chilisås
  • 1 brk eller pkt (380 g) blackeyebönor
  • 1 brk (400 g) hela tomater
  • ca 1/2 msk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • chili och timjan till garnering

Gör så här

1
1 Hetta upp oljan i en panna. Fräs löken mjuk och blank.

2
2 Stek fläskskivorna på medelvärme tills de är väl stekta, men inte sprödstekta. Ta upp dem och håll dem varma.

3
3 Häll kidneybönorna över löken. Skölj blackeyebönorna i kallvatten i en sil och tillsätt dem. Värm upp. Tillsätt burktomaterna med sitt spad. Rör inte så mycket att tomaterna mosas totalt. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar.

4
4 Lägg fläsket på bönorna. Finhacka färsk chili och strö på om så önskas. Garnera med timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top