Du behöver
- 100 g currypasta röd
- 5 dl kokosmjölk
- 300 g kycklingfilé i strimlor
- 3 msk fisksås (eller oystersås)
- 2.5 dl hönsbuljong
- 1 msk färskost av philadelphiatyp
- 3 msk mjölk
- 300 g bambuskott
- 1 tsk salt
- 3 msk strösocker eller palmsocker
- 7 st limeblad skurna i bitar
- 2.5 dl thaibasilika (holy basil)
- 2 st phrik chi fa (chilifrukter), finskurna på snedden
Gör så här
1
Fräs först currypastan med skedvis av kokosmjölken tills det doftar och blir blir en tjock sås.
2
Vänd ner kycklingköttet och tillsätt fisksås. Späd med buljong, resten av kokosmjölken, färskost och mjölk. Koka upp.
3
Lägg i bambuskott, smaka av med salt och socker. Lägg i limeblad och hälften av basilikabladen. Koka upp igen.
4
Strö resten av basilikabladen samt chiliringar över vid servering.
Gang Ped Gai-Normai heter den här rätten på thailändska!