Röd curry med kyckling och bambuskott

Du behöver 100 g currypasta röd 5 dl kokosmjölk 300 g kycklingfilé i strimlor 3 msk fisksås (eller oystersås) 2.5 dl hönsbuljong 1 msk färskost...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g currypasta röd
  • 5 dl kokosmjölk
  • 300 g kycklingfilé i strimlor
  • 3 msk fisksås (eller oystersås)
  • 2.5 dl hönsbuljong
  • 1 msk färskost av philadelphiatyp
  • 3 msk mjölk
  • 300 g bambuskott
  • 1 tsk salt
  • 3 msk strösocker eller palmsocker
  • 7 st limeblad skurna i bitar
  • 2.5 dl thaibasilika (holy basil)
  • 2 st phrik chi fa (chilifrukter), finskurna på snedden

Gör så här

1
Fräs först currypastan med skedvis av kokosmjölken tills det doftar och blir blir en tjock sås.

2
Vänd ner kycklingköttet och tillsätt fisksås. Späd med buljong, resten av kokosmjölken, färskost och mjölk. Koka upp.

3
Lägg i bambuskott, smaka av med salt och socker. Lägg i limeblad och hälften av basilikabladen. Koka upp igen.

4
Strö resten av basilikabladen samt chiliringar över vid servering.


Kommentar:
Gang Ped Gai-Normai heter den här rätten på thailändska!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top