Grillad paprikasallad med tonfisk och svarta bönor

Du behöver 2 paprikor av valfri färg, skurna i mindre bitar 2 dl svarta bönor 100 g bacon, strimlad 1 liten rödlök, finhackad 1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 paprikor av valfri färg, skurna i mindre bitar
  • 2 dl svarta bönor
  • 100 g bacon, strimlad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 burk tonfisk, av bra kvalitet
  • 2 tsk olivolja
  • 1 nypa salt
  • lite grovmalen svartpeppar
  • Tillbehör:
  • färskt bröd och frukt

Gör så här

1
Grilla paprikan i en het grillpanna tills den fått fina grillmönster.

2
Häll de avsköljda bönorna i en bunke. Stek bacon och rödlök i en het panna och blanda ner i bönorna.

3
Placera paprikan och bönsalladen på serveringstallrikar. Toppa anrättningen med tonfisk. Krydda med lite olivolja, salt och svartpeppar. Servera med ett färskt grovt bröd. Avsluta middagen med valfri färsk frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top