Crème brulée med kanel

Du behöver 3 äggulor 1/2 dl strösocker 1/2 tsk kanel 2 1/2 dl grädde (valfri fetthalt) 1 dl mjölk (3 %) 1 1/2 tsk farinsocker...


4 portioner

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 1/2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 dl mjölk (3 %)
  • 1 1/2 tsk farinsocker
  • Till formarna:
  • smör

Gör så här

1
Vispa äggulor, socker och kanel. Koka upp grädden och mjölken. Dra åt sidan och låt svalna något.

2
Vispa ner äggblandningen i kastrullen. Fördela smeten i fyra smorda ugnssäkra formar.

3
Grädda i vattenbad i 150 graders ugnsvärme cirka 40 minuter. Låt kallna och ställ formarna i kylen över natten.

4
Vid servering Strö farinsocker i ett tunt lager över desserterna. Sätt in formarna under grillelementet i ugnen 1–2 minuter så att ytan hårdnar och får en knäckliknande konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top