Du behöver
- 4 kycklingfiléer (ca 500 g) frysta eller tinade
- Marinad:
- 2 gula lökar, skivade
- 1 stor morot, tunt skivad
- 10–20 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 tsk salt
- 1 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
- 1 msk vitvinsvinäger
- Till stekning:
- smör
- Sås:
- 3 dl vispgrädde
- 2–3 tsk fransk ljus senap
- salt
- svartpeppar
- Till dekor:
- färsk timjan
Gör så här
1
Lägg kycklingfiléerna i en stor plastpåse. Blanda marinaden i en skål och häll den sedan i plastpåsen. Blanda köttet med marinaden. Lägg i kylskåp 6–8 timmar. Vänd köttet ibland så att allt blir marinerat. Ta upp kycklingdelarna och bryn dem i smöret.
2
Efterstek dem i marinaden med grönsakerna cirka 20 minuter eller tills de känns klara. Allt beror på hur tjocka filéerna är. Ta upp köttet och håll varmt. Plocka eventuellt upp svartpepparn och lagerbladen. Häll i grädden och senapen. Låt småputtra några minuter.
3
Smaka av med salt och peppar. Eventuellt också mer senap. Häll sås och grönsaker över kycklingköttet och dekorera med färsk timjan.