Marinerad kyckling i senapssås

Du behöver 4 kycklingfiléer (ca 500 g) frysta eller tinade Marinad: 2 gula lökar, skivade 1 stor morot, tunt skivad 10–20 svartpepparkorn 2 lagerblad 2...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g) frysta eller tinade
  • Marinad:
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 stor morot, tunt skivad
  • 10–20 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Till stekning:
  • smör
  • Sås:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2–3 tsk fransk ljus senap
  • salt
  • svartpeppar
  • Till dekor:
  • färsk timjan

Gör så här

1
Lägg kycklingfiléerna i en stor plastpåse. Blanda marinaden i en skål och häll den sedan i plastpåsen. Blanda köttet med marinaden. Lägg i kylskåp 6–8 timmar. Vänd köttet ibland så att allt blir marinerat. Ta upp kycklingdelarna och bryn dem i smöret.

2
Efterstek dem i marinaden med grönsakerna cirka 20 minuter eller tills de känns klara. Allt beror på hur tjocka filéerna är. Ta upp köttet och håll varmt. Plocka eventuellt upp svartpepparn och lagerbladen. Häll i grädden och senapen. Låt småputtra några minuter.

3
Smaka av med salt och peppar. Eventuellt också mer senap. Häll sås och grönsaker över kycklingköttet och dekorera med färsk timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top