Svärdfisk med ingefära

Du behöver 150 g svärdfisk Marinad: 1 dl kinesisk soja 3 st vitlöksklyftor krossade 1 tsk ingefära färskriven 2 tsk brun farin citron saften av...


2 portioner

Du behöver

  • 150 g svärdfisk

Marinad:

1 dl kinesisk soja
3 st vitlöksklyftor krossade
1 tsk ingefära färskriven
2 tsk brun farin
citron saften av 1/2

Gör så här

1
Skär fisken i centimetertjocka skivor som veckas på spetten.

2
Blanda alla ingredienserna till marinaden och pensla fiskspetten generöst. Låt dem dra 15-20 minuter. Marinaden räcker till 8 spett och kan förvaras ett par veckor i kylskåp i glasburk med skruvlock.

3
Grilla fiskspetten 2-3 minuter på varje sida.


Kommentar:
Du kan också använda makrillfiléer till samma recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top