Lukas entrecote med tomatsås, sallad och pasta

Du behöver 4 skiva entrecôte 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk timjan 1 dl olja Tomatsås: tomater (400 g) 4.5 st vitlöksklyftor stora...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte
  • 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl olja

Tomatsås:

tomater (400 g)
4.5 st vitlöksklyftor stora
smör
1 kruka basilika

Mango- och avokadosallad:

2 st avokado tärnade
mango (ca 400 g), tärnad
0.5 st gurka tärnad
1 st limefrukt saften

Gör så här

1
Banka köttet och strö över salt, grovmalen svartpeppar och timjan. Häll över oljan och låt allt stå och dra en stund i kylskåpet.

2
Ta upp skivorna och grilla eller stek dem.

3
Tomatsås:

4
Skär tomaterna och vitlöken i mindre bitar. Fräs i en klick smör. Kör allt med basilikan i mixern. Smaka av.

5
Mango- och avokadosallad:

6
Blanda ingredienserna och tillsätt limesaften.

7
Servera entrecoten med tomatsåsen, salladen och färsk pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top