Skärbönor med sardell och chili

Du behöver 300 g skärbönor olivolja till pensling Marinad: 3 sardellfiléer, hackade 1 vitlöksklyfta 1 msk hackad chili 2 msk olivolja 1 msk pressad citron...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g skärbönor
  • olivolja till pensling
  • Marinad:
  • 3 sardellfiléer, hackade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Snoppa bönorna. Koka dem i en minut i saltat vatten. Spola dem kallt och torka dem i en handduk.

2
Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla bönorna med olivolja och grilla runt om i het grillpanna eller grillhäll i 3–4 minuter. Lägg upp på ett fat och vänd ihop med marinaden. Servera som en egen tapasrätt eller som tillbehör till fisken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top