Köttfärsgryta med kikärter

Du behöver 400 g köttfärs olja eller smör att steka i 15 cm purjolök 1 st paprika hackad röd 1/2–1 st röd chili finhackad 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • olja eller smör att steka i
  • 15 cm purjolök
  • 1 st paprika hackad röd
  • 1/2–1 st röd chili finhackad
  • 1 st burk krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 3 msk ketchup
  • salt och peppar
  • 1 st burk kikärter

Gör så här

1
1 Fräs köttfärsen i olja eller smör i en stekpanna.

2
2 Tillsätt purjo, paprika, chili och krossad tomat, vatten, buljongtärning och ketchup. Låt puttra i 5 minuter. Salta och peppra efter smak.

3
3 Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av.

4
4 Häll bönorna i köttfärsen och låt dem bli varma. Servera eventuellt med bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top