Saffranspilaff med adukisallad

Du behöver 1 dl klippta/krossade korngryn ca 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1/2-1 förpackning (0,5 g) saffran 1 rejäl skiva skalad rotselleri Adukisallad: 2 port....


2 portioner

Du behöver

  • 1 dl klippta/krossade korngryn
    ca 4 dl vatten
    1 grönsaksbuljongtärning
    1/2-1 förpackning (0,5 g) saffran
    1 rejäl skiva skalad rotselleri
    Adukisallad:
    2 port. kokta adukibönor
    1/2-1 finhackad, röd lök
    4 msk olja
    1 msk vinäger
    1-2 finhackade vitlö

Gör så här

1
Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen i vatten och med buljongtärningen. Smaka av med saffran.

2
Koka rotselleriskivan i lättsaltat vatten. Blanda adukisalladen. Lägg upp av alla ingredienser på tallrik.


Kommentar:
Adukibönan är en liten, blank, röd böna som passar utmärkt i sallader. Bönan behöver ligga i blöt i 3-4 timmar. Förkoka den i 15 minuter, byt vatten och koka den därefter i cirka 1 timme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top