Du behöver
- 1 dl klippta/krossade korngryn
ca 4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2-1 förpackning (0,5 g) saffran
1 rejäl skiva skalad rotselleri
Adukisallad:
2 port. kokta adukibönor
1/2-1 finhackad, röd lök
4 msk olja
1 msk vinäger
1-2 finhackade vitlö
Gör så här
1
Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen i vatten och med buljongtärningen. Smaka av med saffran.
2
Koka rotselleriskivan i lättsaltat vatten. Blanda adukisalladen. Lägg upp av alla ingredienser på tallrik.
Adukibönan är en liten, blank, röd böna som passar utmärkt i sallader. Bönan behöver ligga i blöt i 3-4 timmar. Förkoka den i 15 minuter, byt vatten och koka den därefter i cirka 1 timme.