Surdeg med yoghurt – tar ett dygn

Du behöver 3 dl yoghurt naturell 1.5 dl rågmjöl (ekologiskt) Gör så här 1 Yoghurtens syrningsbakterier utvecklar degens syrakultur snabbare än om surdegen görs på...


0 portioner

Du behöver

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1.5 dl rågmjöl (ekologiskt)

Gör så här

1
Yoghurtens syrningsbakterier utvecklar degens syrakultur snabbare än om surdegen görs på vatten.

2
Vispa samman yoghurt och rågmjöl till en tjock smet. Lägg en assiett över bunken och ställ den på köksbänken 1 dygn. Surdegen tål att stå både ett och två dygn längre om bakningen förskjuts.


Kommentar:
Räcker till två bröd.
Tips!
Spara överbliven surdeg i frysen, då håller den till nästa brödbak. Sätt den på en varm plats att tina. Vispa i lite mer vatten och mjöl och låt stå 1 dygn före användning, så har du surdeg både att använda och att frysa in igen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top