Milénes krispiga sallad

Du behöver ca 1 liter salladsblad, t.ex mâche 100 g sockerärter 2 tomater 1 röd lök 50 g pinjenötter 1 msk balsamvinäger 2 msk olivolja...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 1 liter salladsblad, t.ex mâche
  • 100 g sockerärter
  • 2 tomater
  • 1 röd lök
  • 50 g pinjenötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

Skölj och lägg salladen i en skål eller på ett fat. Förväll sockerärterna helt hastigt, spola dem i kallt vatten och skär dem i strimlor eller bitar. Klyfta tomaterna och skala och skiva löken tunt. Varva allt med salladsbladen. Rosta pinjenötterna i stekpannan och strö över. Blanda vinäger och olja och häll över. Strö lite salt, gärna gourmetsalt, över salladen.


Kommentar:
Ett recept från Milénes Larsson Knobel, vegetarian, som går på Riddarfjärdsskolan i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top