Smörgås med blandad bönsallad

Du behöver 4 skivor vitt formbröd lättmargarin 2-4 skivor rökt skinka 2-4 skivor smakrik ost Att servera till: 1 burk (400 g) vita bönor i...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor vitt formbröd
  • lättmargarin
  • 2-4 skivor rökt skinka
  • 2-4 skivor smakrik ost
  • Att servera till:
  • 1 burk (400 g) vita bönor i vatten
  • 1 liten paprika
  • 1 kruka rucolasallat
  • färska timjanskvistar
  • några droppar citron- eller vitlöksolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Börja med bönsalladen. Låt de vita bönorna rinna av väl. Kärna ur och strimla paprikan. Hacka rucolasallaten.

2

3
Blanda bönor, paprika och rucola. Repa över några timjanskvistar och droppa över någon god och smakrik olja.

4

5
Bred lite matfett på brödskivorna. Täck två av skivorna med skinka och de andra med ost. Tryck samman en av varje sort och grilla dem i smörgåsgrill eller våffeljärn. Servera med salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top