Dallasmajs och skaldjur

Du behöver 1-2 majskolvar vatten salt 1/2-1 avokado 2 msk kesella eller crème fraîche 2-3 kvistar dill 1 liten bit gul lök ca 20 räkor...


1 portion

Du behöver

  • 1-2 majskolvar
  • vatten
  • salt
  • 1/2-1 avokado
  • 2 msk kesella eller crème fraîche
  • 2-3 kvistar dill
  • 1 liten bit gul lök
  • ca 20 räkor
  • ca 10 musslor
  • olja
  • grovt salt

Gör så här

1
Tillaga majskolvarna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Dela avokadon. Rör mjölkprodukten med klippt dill och ytterst finhackad lök. Fyll avokadohalvan med röran.

2
Dra huvudet av räkorna, behåll eventuellt skalet runt kroppen och låt musslorna rinna av. Hetta upp skaldjuren snabbt i mycket het panna försedd med lite olja. Strö grovt salt över rätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top