Gratinerad kyckling med selleri och champinjoner

Du behöver 400 g kycklingkött färdiglagat 250 g champinjoner (ca 15) 2 msk smör till formen rotselleri ca 500 g salt och svartpeppar 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingkött färdiglagat
  • 250 g champinjoner (ca 15)
  • 2 msk smör till formen
  • rotselleri ca 500 g
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1
Dela kycklingköttet i mindre bitar. Skiva champinjoner och fräs i smör. Skär den skalade sellerin i centimetertjocka skivor. Koka skivorna i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt rinna av och lägg över dem i en smord form. Fördela kyckling och svamp i formen. Salta och peppra. Bred creme fraiche och ost över rätten.

2
Gratinera i 225 graders ugnsvärme i ungefär 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top