Grön sparris med varm forellromsås

Du behöver 2 st sparris (ca 800 g) 100 g forellrom Sås: 2 dl vitt vin torrt vin 1 dl matlagningsgrädde (15 %) 0.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st sparris (ca 800 g)
  • 100 g forellrom

Sås:

2 dl vitt vin torrt vin
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
0.5 dl crème fraîche (34 %)
1 tsk majsenaredning
2 msk smör
salt och peppar
2 msk gräslök finhackad

Gör så här

1
Koka ner vinet tills cirka hälften återstår. Tillsätt grädde och creme fraiche, koka ihop under ett par minuter. Red av med majsenaredning, vispa i smör och krydda med salt, peppar och gräslök.

2
Skär bort den träiga, nedre delen av sparrisen. Skala eventuellt den nedre, återstående delen.

3
Koka upp en vid kastrull med saltat vatten, släng i en försvarlig klick smör. Koka sparrisen i 1–1? minut, lyft upp den med en hålslev och lägg upp en trave på varma tallrikar. Lägg på en rejäl klick forellrom och slå den heta såsen över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top