Du behöver
- 2 kalla kokta potatisar
- 75 g fetaost
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 1/2 msk (oliv)olja
- 1 liten tärnad rödlök
- 3 dl fullkornscouscous
- 300 g blomkål
- 1 tärning kalvbuljong
- 4 dl vatten
- 2 dl ätfärdiga kidneybönor
- Sås:
- 3/4 dl ajvar relish
- 3/4 dl lätt-creme fraiche
Gör så här
1
1 Skala och mosa potatis i en bunke, smula ner ost. Tillsätt färs och kryddor.
2
2 Forma åtta biffar och stek i olja, först på hög värme för färg och sedan på låg för genomstekning.
3
3 Värm 1 matsked olja i kastrull på dryg medelvärme och fräs lök i någon minut. Tillsätt couscous, som också får fräsa under omrörning någon minut. Blanda i blomkål, buljongtärning och vatten. Koka upp under lock, sänk värmen och sjud enligt couscouspaketet. Vänd i bönor mot slutet, liksom lite salt och svartpeppar.
4
4 Sås. Blanda ajvar och creme fraiche.