Lammfärsare med couscoussallad

Du behöver 2 kalla kokta potatisar 75 g fetaost 500 g lammfärs 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 1/2 msk (oliv)olja 1 liten tärnad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kalla kokta potatisar
  • 75 g fetaost
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 1/2 msk (oliv)olja
  • 1 liten tärnad rödlök
  • 3 dl fullkornscouscous
  • 300 g blomkål
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 4 dl vatten
  • 2 dl ätfärdiga kidneybönor
  • Sås:
  • 3/4 dl ajvar relish
  • 3/4 dl lätt-creme fraiche

Gör så här

1
1 Skala och mosa potatis i en bunke, smula ner ost. Tillsätt färs och kryddor.

2
2 Forma åtta biffar och stek i olja, först på hög värme för färg och sedan på låg för genomstekning.

3
3 Värm 1 matsked olja i kastrull på dryg medelvärme och fräs lök i någon minut. Tillsätt couscous, som också får fräsa under omrörning någon minut. Blanda i blomkål, buljongtärning och vatten. Koka upp under lock, sänk värmen och sjud enligt couscouspaketet. Vänd i bönor mot slutet, liksom lite salt och svartpeppar.

4
4 Sås. Blanda ajvar och creme fraiche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top