Du behöver
- ca 400-500 g skivor av lammbog eller skivad lammstek
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk kanel
- 1/2 msk (flytande) smör
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 1 paprika
- 1/2 liten kålrot, ca 300 g
- 2 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- ca 1 1/2 dl couscous eller bulgur
Gör så här
1
Torka av köttskivorna och snitta ett par snitt genom hinnan runt kanten. Krydda båda sidor och bryn skivorna i matfett i panna. Salta och häll på vatten, sjud under lock på svag värme cirka 15 minuter. Ta upp köttet och håll varmt.
2
Tärna paprikan och grovriv kålroten. Lägg båda i pannan i skyn från köttet. Häll på ytterligare vatten och smula i buljongtärning. Koka cirka 7 minuter under lock.
3
Strö på couscous eller bulgur och låt det svälla 3 minuter. Rör upp allt, lägg på fat och toppa med köttet.