Lammtagine med kålrot och gryn

Du behöver ca 400-500 g skivor av lammbog eller skivad lammstek 1 tsk spiskummin 1 tsk kanel 1/2 msk (flytande) smör 1 tsk salt 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 400-500 g skivor av lammbog eller skivad lammstek
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 msk (flytande) smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 paprika
  • 1/2 liten kålrot, ca 300 g
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ca 1 1/2 dl couscous eller bulgur

Gör så här

1
Torka av köttskivorna och snitta ett par snitt genom hinnan runt kanten. Krydda båda sidor och bryn skivorna i matfett i panna. Salta och häll på vatten, sjud under lock på svag värme cirka 15 minuter. Ta upp köttet och håll varmt.

2
Tärna paprikan och grovriv kålroten. Lägg båda i pannan i skyn från köttet. Häll på ytterligare vatten och smula i buljongtärning. Koka cirka 7 minuter under lock.

3
Strö på couscous eller bulgur och låt det svälla 3 minuter. Rör upp allt, lägg på fat och toppa med köttet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top