Spenatsoppa med smördegsbitar och rom

Du behöver 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 400–450 g fryst, hackad spenat 2 msk vetemjöl salt svartpeppar 1 dl klippt gräslök Tillbehör: 1 smördegsplatta, tinad...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400–450 g fryst, hackad spenat
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl klippt gräslök
  • Tillbehör:
  • 1 smördegsplatta, tinad
  • smör
  • 4 tsk creme fraiche
  • 4 tsk romkorn

Gör så här

1
Koka upp 9 deciliter av vattnet med buljongtärningarna. Lägg i den djupfrysta spenaten och låt tina.

2
Rör ut mjölet i resten av vattnet och vispa ner det i soppan. Smaka av med övriga ingredienser.

3
Dela smördegsplattan i 8 bitar, gärna med hjälp av något trevligt mått. Värm upp en stekpanna med lite smör.

4
Stek smördegsbitarna vackert bruna på båda sidor. Toppa dem med creme fraiche och romkorn. Lägg dem att simma i soppan strax före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top