Du behöver
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 400–450 g fryst, hackad spenat
- 2 msk vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- 1 dl klippt gräslök
- Tillbehör:
- 1 smördegsplatta, tinad
- smör
- 4 tsk creme fraiche
- 4 tsk romkorn
Gör så här
1
Koka upp 9 deciliter av vattnet med buljongtärningarna. Lägg i den djupfrysta spenaten och låt tina.
2
Rör ut mjölet i resten av vattnet och vispa ner det i soppan. Smaka av med övriga ingredienser.
3
Dela smördegsplattan i 8 bitar, gärna med hjälp av något trevligt mått. Värm upp en stekpanna med lite smör.
4
Stek smördegsbitarna vackert bruna på båda sidor. Toppa dem med creme fraiche och romkorn. Lägg dem att simma i soppan strax före serveringen.