Du behöver
- 8–12 vita skalade sparrisar, (skala ej topparna)
- 400 g renskurna abborrfiléer utan skinn
- salt och svartpeppar
- vetemjöl till panering
- 4 msk smör till stekning
- 1 näve pinjenötter
- rucola
- 4 stora skivor pata negra-skinka
- saft från en halv citron
Gör så här
1
Lägg sparrisen i kokande vatten smaksatt med citron, salt och socker 1–4 minuter beroende på tjocklek. De ska vara al dente. Dela sparrisarna i tre delar.
2
Salta och peppra abborrfiléerna och vänd dem i mjöl. Bryn smöret i en rymlig stekpanna och lägg i filéerna. Stek dem cirka två minuter på varje sida. Ta upp fisken och lägg i sparris och pinjenötter i smöret i pannan och fräs så de får lite färg.
3
Lägg upp sparrisen på tallriken. Lägg på några rucolablad. Lägg sedan på abborren som täcks med pata negra-skinka. Pressa över citron och häll det brynta smöret och nötterna över fisken.