Du behöver

  • 8–12 vita skalade sparrisar, (skala ej topparna)
  • 400 g renskurna abborrfiléer utan skinn
  • salt och svartpeppar
  • vetemjöl till panering
  • 4 msk smör till stekning
  • 1 näve pinjenötter
  • rucola
  • 4 stora skivor pata negra-skinka
  • saft från en halv citron

Gör så här

1
Lägg sparrisen i kokande vatten smaksatt med citron, salt och socker 1–4 minuter beroende på tjocklek. De ska vara al dente. Dela sparrisarna i tre delar.

2
Salta och peppra abborrfiléerna och vänd dem i mjöl. Bryn smöret i en rymlig stekpanna och lägg i filéerna. Stek dem cirka två minuter på varje sida. Ta upp fisken och lägg i sparris och pinjenötter i smöret i pannan och fräs så de får lite färg.

3
Lägg upp sparrisen på tallriken. Lägg på några rucolablad. Lägg sedan på abborren som täcks med pata negra-skinka. Pressa över citron och häll det brynta smöret och nötterna över fisken.