Red summer coffee – Emmas signaturdrink

Du behöver 1 äggula 2 msk strösocker 1/2 krm salt 2 tsk kallt vatten Drinken 2 tsk smält, varm vinbärsgelé 3 cl tillagat espressokaffe 2...


1 portion

Du behöver

  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 2 tsk kallt vatten
  • Drinken
  • 2 tsk smält, varm vinbärsgelé
  • 3 cl tillagat espressokaffe
  • 2 tsk zabaione

Gör så här

1
Zabaione:

2
Fyll en kastrull med vatten. Låt koka upp. Häll ägg, socker och salt i en bunke. Sätt ner den i kastrullen och vispa pösigt. Vispa tills smeten är tjock och porös. Smeten får inte bli för varm. Då skär den sig. Tillsätt vattnet i omgångar för lite lösare konsistens.

3
Drinken:

4
Häll gelén i botten på ett glas. Tillsätt espresson försiktigt. Avsluta med zabaionen på toppen.

5
Snurra glaset och blanda alla smaker. Njut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top