Värmlandskorv och grönsakscouscous

Du behöver 2 värmlandskorvar à 300 g 1 liten rödlök 1 1/2 msk olja 1 tärning hönsbuljong 2 1/2 dl majs/ärter/ paprikablandning 2 1/2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 värmlandskorvar à 300 g
  • 1 liten rödlök
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 1/2 dl majs/ärter/ paprikablandning
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • 3 dl (fullkorns)couscous
  • ketchup och senap
  • Tilll garnering:
  • 1 dl (grekisk) yoghurt
  • 50 g ärtskott

Gör så här

1
1 Värm korvarna i vatten enligt anvisning på förpackningen.

2
2 Skala och hacka löken, fräs den i olja i en kastrull. Smula ner buljong, lägg i grönsaksblandning, och häll på kokande vatten. Koka upp igen och tillsätt couscous. Låt den dra enligt tiden på förpackningen.

3
3 Fördela couscous på tallrikar, lägg på korvskivor, spritsa med ketchup och senap efter smak. Klicka på yoghurt och garnera med sköljda ärtskott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top