Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1 msk olja
- 1 st burk krossade tomater
- 2 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 l vatten
- 1 tsk timjan
- 0.5 st herrgårdsgrönsaker
- 1 st skaldjur burk blandade
- 300 g fisk skuren i mindre bitar
- 0.5 dl dill eller persilja
- pressad citron
- salt
- vitpeppar nymalen
- 2 dl majonnäs
- 2 st vitlöksklyftor pressade
Gör så här
1
1. Fräs löken tillsammans med oljan i en kastrull.
2
2. Tillsätt krossade tomater, fond, vitlök, vatten, timjan och grönsaksblandningen.
3
3. Låt blandningen koka cirka 5 minuter.
4
4. Tillsätt skaldjuren och fisken. Lägg på locket, dra kastrullen från värmen och låt den “vila” cirka 2-3 minuter.
5
5. Blanda ner dillen och smaka av soppan med citron, salt och nymalen peppar.
6
6. Servera soppan med aioli.
Att servera till:
I butiken finns det färdig aioli på flaska. Själv brukar jag göra en “fuskis” på vanlig majonnäs som jag blandar vitlök i.