Bouillabaisse

Du behöver 2 st gula lökar 1 msk olja 1 st burk krossade tomater 2 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar 2 st vitlöksklyftor pressade 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 l vatten
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 st herrgårdsgrönsaker
  • 1 st skaldjur burk blandade
  • 300 g fisk skuren i mindre bitar
  • 0.5 dl dill eller persilja
  • pressad citron
  • salt
  • vitpeppar nymalen
  • 2 dl majonnäs
  • 2 st vitlöksklyftor pressade

Gör så här

1
1. Fräs löken tillsammans med oljan i en kastrull.

2
2. Tillsätt krossade tomater, fond, vitlök, vatten, timjan och grönsaksblandningen.

3
3. Låt blandningen koka cirka 5 minuter.

4
4. Tillsätt skaldjuren och fisken. Lägg på locket, dra kastrullen från värmen och låt den “vila” cirka 2-3 minuter.

5
5. Blanda ner dillen och smaka av soppan med citron, salt och nymalen peppar.

6
6. Servera soppan med aioli.


Kommentar:
Att servera till:
I butiken finns det färdig aioli på flaska. Själv brukar jag göra en “fuskis” på vanlig majonnäs som jag blandar vitlök i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top