Du behöver
- 4 skivor utskuren biff
- olja, salt och peppar
- Tomat- och olivsås
- 5 tomater, skållade och skalade
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1/2 gul lök, hackad
- 1/2 röd chili, finhackad
- 2 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- 1/2 msk råsocker
- 150 g citronfyllda oliver, skivade
- salt och svartpeppar
- 1/2 dl hackad persilja
- Grillad potatis:
- 4 bakpotatis i centimetertjocka skivor
- olja, salt
- Smörfrästa bönor och lök
- 8-10 salladslökar
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 200 g lättkokta haricots verts
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Dela och gröp ur 3 av tomaterna. Skär alla tomaterna i bitar. Fräs vitlök, lök och chili i olivoljan i 2 minuter utan att ge färg. Tillsätt tomatbitarna. Koka ihop i 10 minuter. Smaksätt med vinäger och råsocker. Blanda i oliverna och krydda med salt och peppar, koka upp och blanda i persilja.
2
3
Koka potatisskivorna i 3 minuter i saltat vatten. Spola dem kallt och torka väl. Pensla dem med olja och ge dem färg på grillen eller i en grillpanna (eller i stekpanna). Efterstek i ugnen 15 minuter på 225 grader, salta.
4
5
Fräs salladslöken försiktigt i smör i 4 minuter, blanda i bönorna så att de blir varma. Salta och peppra.
6
Pensla köttskivorna med matolja, salta och peppra. Grilla dem 1-2 minuter på varje sida nära glöden. Servera med tillbehören.