Grillad biffstek med tre tillbehör

Du behöver 4 skivor utskuren biff olja, salt och peppar Tomat- och olivsås 5 tomater, skållade och skalade 3 vitlöksklyftor, hackade 1/2 gul lök, hackad...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor utskuren biff
  • olja, salt och peppar
  • Tomat- och olivsås
  • 5 tomater, skållade och skalade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1/2 msk råsocker
  • 150 g citronfyllda oliver, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Grillad potatis:
  • 4 bakpotatis i centimetertjocka skivor
  • olja, salt
  • Smörfrästa bönor och lök
  • 8-10 salladslökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 200 g lättkokta haricots verts
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Dela och gröp ur 3 av tomaterna. Skär alla tomaterna i bitar. Fräs vitlök, lök och chili i olivoljan i 2 minuter utan att ge färg. Tillsätt tomatbitarna. Koka ihop i 10 minuter. Smaksätt med vinäger och råsocker. Blanda i oliverna och krydda med salt och peppar, koka upp och blanda i persilja.

2

3
Koka potatisskivorna i 3 minuter i saltat vatten. Spola dem kallt och torka väl. Pensla dem med olja och ge dem färg på grillen eller i en grillpanna (eller i stekpanna). Efterstek i ugnen 15 minuter på 225 grader, salta.

4

5
Fräs salladslöken försiktigt i smör i 4 minuter, blanda i bönorna så att de blir varma. Salta och peppra.

6
Pensla köttskivorna med matolja, salta och peppra. Grilla dem 1-2 minuter på varje sida nära glöden. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top