Fuskgrekiskt med färsbiff

Du behöver 500 g nötfärs 1 1/2 dl vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar smör, margarin eller olivolja till stekning Tomatsallad: 3-4 tomater i...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör, margarin eller olivolja till stekning
  • Tomatsallad:
  • 3-4 tomater i skivor
  • finhackad rödlök
  • 3 msk olivolja + 1 msk vinäger
  • Morotstzatziki:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk vinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 små morötter, grovt rivna
  • Diverse annat att äta till:
  • pommes strips
  • fetaost + färsk (el. torkad) oregano
  • svarta oliver

Gör så här

1
Rör ut färsen med vatten, salt och peppar i en bunke. Skär färsen i fyra delar och forma till stora bulliga biffar.

2
Värm pommes strips i ugnen enligt anvisning på påsen.

3
Skiva och lägg tomaterna i en skål. Strö på lök. Skeda över olja och vinäger.

4
Blanda yoghurten med övriga ingredienser. Skär fetaost i skivor.

5
Bryn färsbiffarna lätt till fin färg och låt dem eftersteka på rätt svag värme – vänd dem då och då – tills de är helt genomstekta. (Skär ett snitt i en och kolla.) Lägg upp biffarna med en skiva fetaost och en färsk oreganokvist – eller strössla torkad oregano över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top