Kalvtartar med vit sparrissallad och vårblommor

Du behöver 8 st sparris vita 4 msk olivolja 1 msk chardonnayvinäger salt svartpeppar eller vitpeppar saft en aning från citron 240 g kalvytterfilé ansad...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st sparris vita
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk chardonnayvinäger
  • salt
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • saft en aning från citron
  • 240 g kalvytterfilé ansad och skuren i ytterst
  • ätbara blommor

Gör så här

Skala sparrisen noggrant. Skär bort nederdelen på grönsaken och skär den i 5 centimeter långa bitar. Strimla sparrisen. Värm olja i en kastrull. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Lägg i sparrisen och värm den lätt. Sparrisen ska fortfarande vara krispig. Låt svalna i marinaden. Smaka av. Portionera kalvtartaren med hjälp av en ring i mitten på tallriken. Toppa med sparrissallad och vårblommor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top